En djupdykning i modevärlden

Blogg

Modenyheter online

Mode är ett ämne som alltid fascinerat både kvinnor och män. Det blir med internet också enklare och enklare att hitta nyheter om modets förändringar. Modebloggarna blir allt fler och modetidningarna publicerar sina artiklar även online.

shoppingkassar

De flesta tidningar måste idag finnas på nätet om de ska kunna stå sig i konkurrensen. Det gäller även modemagasin. På exempelvis Elle.se kan du hitta modenyheter dagligen utan att behöva gå utanför dörren. Du kan se hur kändisarna klär sig och jämföra olika stilar medan du sitter i soffan, och du kan också ta del av några av de modebloggar som tidningen har knutit till sin webbportal.

Här hittar du vintageexperten Elsa Billgren, internationella modellen Mona Johannesson och andra modeälskare av rang som bjuder på bilder från sin vardag genom en fashionabelt softad lins. Även tidningen Bon.se kan du bläddra i online, även om känslan av att ha den i handen så klart inte går att uppnå vare sig med dator eller surfplatta. Än så länge publicerar de flesta modemagasinen inte hela sina nummer på webben, men kanske är det bara en tidsfråga?

Man kan även ofta hitta modenyheter hos olika webbshoppar, som på denna sidan hos Scottsberry. Här kan du läsa allt om vad som är populärt inom modevärlden just nu, och vilka accessoarer som passar till vad. Du kan förstås även enkelt köpa hem de tillbehör du är intresserad av. Även de större kvällstidningarna tar upp konkurrensen med modebloggarna och har ofta enskilda modesektioner.

I Aftonbladets modesektion kan du till exempel läsa om de största märkena och se hur kändisarna klär sig. Du kan följa modet världen över även i Expressens modesektion. Du kan följa klädmodet, men även hår-och sminkmodet i dessa sektioner. Du kan också läsa om tatueringar och om de senaste händelserna i modevärlden.