En djupdykning i modevärlden

Mode, Skor

Skor i alla dess former

För modeälskaren tillkommer det nästan alltid en förkärlek till skor. Och skor kommer i lika många former som klänningar, kjolar, skjortor och kavajer. shoes_395681404

Träningsskor

En populär trend är träningsskor, eller de ska åtminstone se ut som träningsskor. Det är inte bara ett snyggt mode, det är också ett hälsosamt mode. Det är mycket skonsammare för fötterna att gå med dämpande skor än i högklackat. För dem som bara är ute efter utseendet, kan man komma billigt undan. Varenda skobutik säljer träningsskor i någon form och även om de inte är utformade som proffsskorna, är de fortfarande mycket bättre än sandaler och klackar.

Läderskor

För den som vill sko sig lite finare är läderskor på modet just nu. Dessa skor är bekväma att gå i, speciellt om man köper till ett skönt inlägg anpassad till ens fot. Läderskor passar i de flesta miljöer och klädstilar så de kan vara lite av en allround-sko, om man vill. Det som kan kännas motigt är att man måste ta hand om skorna. Läder är ett levande material som påverkas av vind och väder. Man måste ha flera sortens tillbehör för att hålla lädret i bästa skick. Det krävs skoläder, skofett, borstar och flera vårdande tillbehör för att skorna ska hålla i flera år framöver.

Klackar

Klackskor är inte något man ska gå omkring i hela dagarna. Ta fram dina snyggaste klackar när du ska ut på restaurang eller kanske gå på en klubb, men under dagarna är det bättre att följa träningsmodet och köpa ett par dämpande skor. Nyköpta klackar kan kännas hala och ostabila. Det tar ett tag att gå in dem. Eller så kan man ”fuska lite” och klacka om dem hos närmsta skomakare. Det kostar väldigt lite och ger dig tåligare och stabilare klackar med mer fäste.