En djupdykning i modevärlden

Blogg, Skor, Tips

Stövlar för dig ombord på segelbåt

Att ha rätt stövlar på fötterna när du seglar är en fråga om säkerhet såväl som bekvämlighet. Det svenska vädret är generellt ombytligt och sommaren är inget undantag. När regnet öser ner och båten kränger i hård vind kommer du att vara glad över att du investerade i de där seglarstövlarna.

Vilka stövlar ska jag välja?

Seglarstövlar har kraftig sula med bra grepp även i svåra förhållanden. De finns i ett brett utbud och vilka du ska välja beror främst på vilken slags seglare du är. Är du ofta ute i hårt väder kan det vara smart att köpa ett par stövlar med hög krage. Om du däremot mestadels nöjesseglar i fint väder räcker det långt med en lägre krage.

Förvara seglarstövlarna rätt

För att de ska hålla många säsonger är det, precis som med ett par gummistövlar, bra att tänka på att förvara seglarstövlarna rätt. Förvara dina stövlar mörkt och svalt, gärna i en tättslutande säck av något slag. Seglarstövlarna tål minusgrader bra och du kan således lämna kvar dem i båten under vintern. Då kan du enkelt plocka fram dem och inspektera dem på våren, samtidigt som du går igenom din vanliga checklista inför sjösättningen.

Handla i denna butik för att hitta ett brett utbud av kvalitativa seglarstövlar.