En djupdykning i modevärlden

Mode

Populärt mode

Mode är föränderligt, det kommer och gå i vågor. En ny trend tar fart och blir explosionsartat populärt en stund, sedan svalnar det av och en ny trend kommer upp. Sedan finns det trender som blir den nya vardagen, kläder och stilar som blir så pass populära att de blir det nya basplaggen för oss. shutterstock_218504353 (2)

Preppy

Preppymode är tagit från Englands privatskolor med uniformer, kavajer, veckande kjolar och pullover-tröjor med fluga. Den här stilen är snygg för en dag på stan, men passar också i kontors- och arbetsmiljön. Den här stilen är också väldigt varierad gentemot de vanliga mörka kostymbyxorna och ljusa skjortan som många män är vana att bära på sitt jobb. Med preppystilen finns det många fler färger och tyger att blanda mellan. Du kan bära gröna chinos med en ljusbrun kavaj och en simpel t-shirt under. Det skapar fortfarande ett fräscht intryck, speciellt nu när stilen blivit så vanlig i hela Sverige.

Etisk och ekologiskt hållbara kläder

En annan trend som växer sig allt starkare är inte beroende av en viss stil. Vi blir allt mer miljömedvetna och vill ha kläder som är framställda på ett etiskt sätt: alltså inga slavlöner, barnarbetare eller horribla arbetsförhållande. Sverige börjar sakta men säkert ställa krav på klädmakarna. Vi vill inte få dåligt samvete när vi handlar på H&M eller KappÁhl, vi väljer hellre att betala lite mer för att få kläder som hjälper människor och natur istället för att skada den.